Федералната служба за сигурност (ФСБ) предотврати терористична атака срещу един от

...
Федералната служба за сигурност (ФСБ) предотврати терористична атака срещу един от
Коментари Харесай

ФСБ предотврати опит за покушение срещу ръководител на Запорожката АЕЦ

Федералната работа за сигурност (ФСБ) предотврати терористична атака срещу един от ръководителите на Запорожката атомна електроцентрала. Това заяви организация ТАСС.

Федералната работа за сигурност на Руската федерация на територията на Запорожка област прекрати активността на диверсионно-терористична група, състояща се от сътрудници на украинските специфични служби. В резултат на подхванатите на стадия на подготовка ограничения е осъществен терористичен акт против един от ръководителите на Запорожката АЕЦ беше спрян, разясниха от ведомството.

Според ФСБ незаконната активност е координирана от чиновници на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна , както директно, по този начин и посредством медиатор, намиращ се във Финландия.

Иззето е готово за приложимост взривно устройство, както и автоматизирано стрелково оръжие, муниции за него и взривни субстанции. Установено е, че членовете на диверсионно-терористичната група също са събирали информация за местоположението на съветски военни обекти, персоналния състав на въоръжените сили и правоохранителните органи на Русия и проруски настроените локални поданици. Проверява се присъединяване на членове на групата в осъществени преди този момент диверсии и терористични актове.

По отношение на двама арестувани членове на групата, които са жители на Украйна, следственият отдел на ФСБ на Русия за Запорожка област е образувал наказателно дело за подготовка на терористичен акт.
 ФСБ разрушила украинска мрежа за покушения и саботажи в Крим
ФСБ разрушила украинска мрежа за покушения и саботажи в Крим

Мрежата води непосредствено към канцеларията на Володимир Зеленски
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР